14 tammikuuta 2007

New Delhi - Paharganj


Tuulan valitsemasta hotellista "Ajay" ei löydy minun budjetilleni sopivaa huonetta, mutta Paharganj on täyttä pieniä guesthouseja ja pakostakin jonkin niistä tarvii olla riittävän likainen ja huonokuntoinen/maineinen sopiakseen minulle. Lähden tallustamaan pääbasaarikatua yöllä, vastaan tulevat taksikuskit ja hotellisisäänheittäjät ovat kaikki vakuuttuneita siitä, että he tietävät juuri minulle parhaan vaihtoehdon. Juuri kun olen taipumassa yhden riksakuskin kyytiin huomaan kyltin nimeltä "Hare Krishna Guest House". Hare Krishna jo kertaalleen auttai minua saamaan viisumin joten päätän korkeamman johdatuksen antaa auttaa myös yöpaikan löytämisessä.

Hare Krishnasta löytyykin minulle sopiva huone hintaan 250Rs, eli vähän reilu 5€. Huone on tuplasängyllä varustettu ikkunaton luukku jossa on tuuletin katossa. Huoneesta löytyy myös oma suihku kylmällävedellä sekä paikallinen pelkistetty malli wc:stä (reikälattiassa). Tämä paikka saa kelvata ja pienen vesiostosreissun jälkeen Ajarn guesthousen ravintolaan katsomaan olisko Tuula siellä, jotta voisin maksaa velkani.

Ei olutta!
Suuri järkytys koittaa, kun en pääse huuhtelemaan kurkkua oluella, mutta onneksi ravintolasta löytyy teetä ja paikallista murkinaa. Pienen nautiskelum ja odottelun jälkeen ei Tuulaa vielä näkynyt. Tunsin oloni jo niin väsyneeksi, että päätän lähteä nauttimaan Hare Krishan futoniakin kovemmista patjoista.

Paharganj
Alue sijaitsee kätevästi uuden ja vanhan Delhin välissä, joten sieltä on lyhyt matka tehdä tutkimusmatkoja molempiin. Tämän lisäksi New Delhi juna-asema on kävelymatkan päässä. Päätänkin jäädä Paharganjiin pariksi lisä yöksi ja teen tutkimusmatkoja lähinnä vanhaan Delhiin.

Hare Krishnan kattoterassi on luksusta. Sieltä on hyvät näkymät alueen yli ja pääsee pois kadun hässäkästä. Siellä myös tapaa mielenkiintoisia reppureissaajia eri puolilta mailmaa. Parhaiten tutustun Matthew Waterfall nimiseen arkkitehtiin. Matthew on syntynyt Etelä-Afrikassa, mutta sitten muuttanut Uuteen-Seelantiin ja saanut kansalaisuuden. Matthew on viimeksi työskennellyt Skotlannissa, mutta on nyt matkalla takaisin Uuteen-Seelantiin. Matthew on myös käynyt Suomessa ja tuntee hyvin Alvar Aallon työt (paljon paremmin kuin minä). Hän lupautuu oppaakseni pari pv myöhemmin Agraan kun menen tutustumaan tarumaiseen Taj Mahaliin.

Ei kommentteja: